Nipsun nöpötykset

Elämää minimaailmassa - Living in Miniature World

Vanha blogi - The Old Blog


KESÄKUU 2012

Juhannus

Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista juhannuksen aikaa kaikille!
Vaikka kuvan olenkin ottanut vähän koto-Suomea etelämpänä, on sen tunnelma keskikesän viettoon aivan täydellinen!

Jazzin blogissa

Ensimmäinen nukkekotipoppoon tapaaminen

Olipas ihanaa päästä vihdoin samasta asiasta kiinnostuneiden ihmisten seuraan! :) Arvasin kyllä olevani hiukan nuori kyseiseen joukkoon, mutta onneksi en ollut ihan joukon kuopus. Yksi minuakin nuorempi oli värikkääseen joukkoomme eksynyt ja todella mukavaa, että näin oli! Itsellä olisi kesäaika parasta aikaa nukkekoti ja mini puuhasteluille, mutta harmikseni elän todellakin erilaisessa maailmassa muiden kanssa. Kaikilla tuntui olevan kesämenoja ja seuraava tapaaminen on vasta heinäkuun puolessa välissä. Harmillista tosiaan! En minä paljoa tarvitse, että ilahdun ja seuraavaa kertaa odotankin jo innolla. Vähän oli vielä pallo hukassa, kun ketään ei tuntenut, eikä oikein tiennyt, mitä tuollaisissa illoissa yleensä tehdään. Onneksi mulla oli siellä järjestäjän 4v. pikkupoika kaverina! Lasten kanssa ei voi olla tulematta toimeen. Mikäpäs sen mukavempaa, kun kuunnella niiden juttuja. Oli meinaan kova poika puhumaan!

Tänää tehtiin pieniä juttuja itsestään kovettuvasta savesta. Vielä aika uus tuttavuus mulle tuo materiaali ja suurin osa aikaa meni saven palaa sormissa pyöritellessä, mutta tällaista sain aikaiseksi. Nyt vain osotellaan kuivumista ja sitten olisi tarkoitus maaleilla saada vähän ilmettä noihin harmaisiin möykkyihin.


Ihania arvontoja

Taas piti mennä osallistumaan kaikenmaailman miniarvontoihin! Voisin kait siis samantien jakaa muutaman linkin myös teille, joten eikun osallistumaan (kuvia klikkaamalla) ja onnea arvontoihin!

                                                Chantelle Miniature Doll Fan Give Away Prize

Pientä piperrystä rakennushommien lomassa

No eihän sitä koko aikaa jaksa sahata ja hioa ja petsata ja taltata... Vähän pienempääkin näpertelyä vaaditaan välillä, joten värkkäsinpä Nukkekotiyhdistyksen koirakirjat valmiiksi. Ja oi miten ihania niistä tulikaanTOUKOKUU 2012

Petsiä pintaan

Mummonmökin ulkopinnat saivat vanhan hirren väriä. Ei taaskaan tullut ihan sellainen, kuin kuvittelin, mutta jälleen totean olevani silti tyytyväinen siihen, mitä olen saanut aikaiseksi. Vahingoltakaan ei voitu välttyä ja alakerran lattia sai räiskeitä osakseen. Näitä täytynee yrittää korjailla jossain vaiheessa...
Arvontavoitto :)

Olipa ihana yllätys, kun luin voittaneeni yhden kahdeksasta arvonnasta Plushpussycatin blogissa! Tässä kuva voitostani. Iso kiitos!!!

It was just a wonderfull surprise when I read that I'd won one of the eight giwe-away prizes inPlushpussycats blog! Here is a picture of my prize. Many thanks!!!


Oulun seudun nukkekoteilijat! HOX!

Puuhasliinissä ollaan perustamassa Nukkekotiryhmää! Jos et ole vielä asiaa muualta bongannut ja olisit asiasta kiinnostunut niin löydät tietoja TÄÄLTÄ (kohdasta kurssit -> torstai 14.6.).

Itse ajattelin mennä katsomaan, saadaanko ryhmä kasaan ja mitä kaikkea kivaa siitä voisi tulla. Olenkin jo pidempään kaipaillut tällaista ryhmää ja muita nukkekoteilusta kiinnostuneita! 

Mökki ei taida olla enää mökki

Mummonmökin toinen kerros alkaa olla tehty. Vain väliseinä puuttuu ja sitten vuorossa olisikin katon kehikko ja itse katto. Nyt minusta vain alkaa näyttää siltä, että alkuperäinen idea pienestä suloisesta mummonmökistä on jäänyt hirvittävän kartanoprojektin alle Jalka suussa Mökki alkaa olla niin suureellinen, että ei sitä enää kovin "pieneksi punaiseksi tuvaksi" voi kutsua. Yläkerta oli selvästi liikaa! Noh, tästä en kuitenkaan lannistu vaan otan uuden näkökulman koko asiaan.
Mummo ei tällä kertaa tupaansa saanut, mutta hän on aikoinaan kasvattanut suurperheen, joka on tarvinnut ison kodin. Näin ollen alkuperäistä tupaa laajennettiin yläkerran verran ja lisätilaa saatiin mukavasti. Perhe eli silti aika ahtaasti, sillä lapsia talossa oli yksitoista. Yläkerta oli varattu lähinnä makuuhuonekäyttöön, missä kaikki nukkuivat vieri vieressä toistensa tuhinaa kuunnellen. Nyt mummon lapset ovat jo aikuisia ja kotoa pois muuttaneita, joten mummolla on tilaa vähän liiankin kanssa. Yläkerran makuutilat jaetaan jälkikäteen rakennetulla väliseinällä kahtia, jotta mummo saa hiukan varasto-/säilytystilaa ja hieman sopivamman kokoisen makuuhuoneen. Vielä en ole päättänyt onko mummon mies elossa vaiko jo manalan maille lähtenyt. Lapset vierailevat äitinsä luona kuitenkin usein, joten lapsenlapsille täytyy keksiä mummolaan jotakin mukavaa Hymy Tässä vaiheessa mummolle on uusittu myös keittiö, joten kalustus on aika uusenveroinen. Voi olla, että kunhan asiat saadaan kaikinpuolin kuntoon, mummo tahtoo kalustaa keittiön enemmän vanhaan aikaan sopivaksi. Leivinuuniprojekti kun on jo aluillaan.
Mökki muokkautukoon siis sitä mukaan, kun se etenee. Eiköhän lopputuloksesta tule joka tapauksessa oman näköinen!


HUHTIKUU 2012

Mummo sai ikkunat

Mummonmökki-projekti etenee pikkuhiljaa. Eilen sain puhkaistua reiät ikkunoille ja portaikolle. Viimeistelyä niissä vielä riittää, mutta täytyyhän sitä väliaikatietoja laittaa Silmänisku Mökki näyttää tässä vaiheessa melko hassulta, koska yläkerrassa on vain lattia ja seinät puuttuvat vielä kokonaan. Tästä älkäämme välittäkö! Seinät ovat tulossa heti ikkuna-aukkojen viimeistelyn jälkeen. Tässäpä pari kuvaa tämän hetkisestä edistymisestä.

Portaikon aukko vaikuttaa hieman pienehköltä, mutta kyllä siitä yksi mummu aina mahtuu Nauru

Ikkunan aukot ovat vielä kulmista pyöreähköjä, niide työstäminen jatkuu tänään.

Kuvaan pääsi näköjään työkalut ja imuritkin, toivottavasti eivät vie liikaa huomiota itse mökiltä Silmänisku
Tänään vuorossa siis ikkunoiden viimeistelyä ja portaikon tekoa. Toivottaasti pääsen myös siihen vaiheeseen, että saan yläkertaan seinätkin nousemaan.

Hiljaiseloa nukkekotirintamalla

Hiljaista on ollut mineilyn saralla. Opiskelut ovat vieneet kaiken ajan, joten ikäväkseni en ole ehtinyt lepuuttamaan mieltä ja kehoa mineilyn parissa Otsan rypistys Odotan toukokuun loppua kuin kuuta nousevaa! Sitten on opiskelut tältä vuodelta ohi ja on illat aikaa tehdä kaikki "rästiin jääneet" minihommat Hymy
Jotain olen kuitenkin saanut värkättyä. Mummon mökki sai parin edellis illan aikana yläkertaan lattian. Seinät puuttuvat vielä, mutta pääasia, ettei mennä katosta läpi Nauru Viikonloppuna olisi aikaa (kerrankin!) värkätä myös yläkertaan seinät. Sitten alkaisi mökki olla suurimmalta osin kasassa.
Minikangaspuut laitoin tänään käyttövalmiuteen, joten kohta taitaa alkaa minimattojen paukutus. Sitäkin olen odottanut jo ihan turhan pitkään! Oikein sormet syyhyää, että pääsisi taas kunnolla tekemään minejä. Koen nukkekoteilun yhtenä rentoutumisen keinona ja näin kevätressiä potiessa, olisi pieni rakentelu poikaa!
Kovasti odotan myös puolentoista viikon päästä olevia ModelExpo-messuja! Lasken päiviä siihen, että lento lähtee kohti Helsinkiä...
Ihanaa kevättä ja erityisesti tätä viikkoa jokaiselle tallustelijalle! Hymy

MAALISKUU 2012

Extempore päätös!

Taisin saada auringonpistoksen tai jotain muuta samanlaista! Ostin nimittäin juuri lentoliput ja varasin hotellihuoneen Yllättynyt En Helsinkiä kauemmas, mutta aika huikealta tuntuu silti Hymy Model Expo 2012, Pet Expo ja Lapsimessut kutsuu, joten nähdään siellä! Toivottavasti moni muukin on tulossa Silmänisku

Äidin mini meni rikki :(

Loma viikko oli ja meni ja suunnittelemani minely jäi haaveeksi. Tuli tärkeämpää tekemistä! Äidin oma pieni minimenninkäinen meni särki Itku Pikku-neiti tipahti keittiön tuolilta suoraan olkapäälleen. Seurauksena kauhea rusahdus, sydäntä riipivä itku ja silmin nähden kasvava kuhmu päähän. Säikähdin, että nyt meni vähintään kallo halki, kun niin kova rusahdus kuului! Kiireen vilkkaa lääkäriin ja röntgenkuvia ottamaan. Pää oli onneksi kunnossa! Hirmuista kuhmua yhtään väheksymättä. Kaikkien harmiksi pieneltä oli kuitenkin murtunut solisluu Otsan rypistys Nyt ollaan sitten viime viikko lepäilty kotona ja paranneltu särkevää olkapäätä ja solisluuta. Ajattelen, että jos kerran oli pakko tapahtua, niin onneksi ei tapahtunut tämän pahemmin! Joka tapauksessa äidin sydäntä särkee joka ikisen irvistyksen ja kivunhuudon myötä. Kaiken kivun ja säryn ottaisin itselleni ja lapselta pois, jos se vain olisi mahdollista. Nyt neiti alkaa jo olla virkumpi ja vähän leikkiikin. Kyllä tämä taas tästä! Itse sanoi, että: "Sitten kesällä tämä käsi on parantunut." Hymy


Ostoksia

Lähdin yks kaks käymään Biltemassa tänään. Ei minulla varsinaisesti mitään ostamista ollut, mutta koskaan ei tiedä mitä sieltä mukaan tarttuu Nauru Lähinnä mineily mielessä sinne menin ja jotain tarttui mukaankin


Tällainen lintulauta osui silmiini ja päätin oitis napata sen kainaloon. Tästä tulee pienellä tuunauksella oiva leikkimökki tyttäreni nukkekodin pihapiiriin Hymy


Ostin myös sytykkeitä, koska entiset alkavat olla lopussa. Mikäpä sen oivempaa rakennusmateriaalia, kuin Bilteman sytykkeet Nauru Lisäksi löysin ihanan "salkun", joka on juuri passeli tämän hetkiseen pikku hilpetöörin säilytysongelmaan. Nyt on lokero, jos toinenkin, mihin laittaa sailytykseen kaikki pikkujutut. "Salkussa" on neljä lokerikkoa, yksi niistä avoinna sytykkeiden edessä.
Niin sanotusti turhaa rahan tuhlausta mieheni näkökulmasta, mutta omasta mielestäni tein jälleen kerran huippulöytöjä!

Minustako kortintekijäksi?

Tulipas pientä vaihtelua mineilyyn ja siinä samalla työelämäänkin. Pääsin työni puolesta kortintekohommiin Hymy Paljon on tullut viime aikoina työnkin puolesta askarreltua, mutta tämä homma oli aivan erityisen mukavaa ja sydäntä lähellä. Tulos oli hyvin yksinkertainen, mutta juuri sopiva siihen tarkoitukseen, mihin se menikin. Ystävänpäiväksi tein salaiselle ystävälleni samantyylisen, mutta oikein imellyksen värisen. Harmi, etten hoksannut ottaa siitäkin kuvaa! Tällaista jälkeä sain kuitenkin aikaiseksi. Ehkä minusta vielä kortintekijäksikin olisi... Nauru

HELMIKUU 2012

Liikaa liimaa

Olen selvästi käyttäny aivan liikaa liimaa mökin kasaamiseen! Nauru En ole vieläkään päässyt petsaamaan mökkiä, koska haluan liiat liimat pois petsin alta, ettei talosta tule läikikästä ja monenkirjavaa. Tämä liimanpoisto osoittautui kuitenkin huomattavasti työläämmäksi, kuin mitä olin osannut kuvitella. Olen poistellut liikoja liimoja taltan ja hiomatyökalujen avulla, mutta kovasti on junttautunut kiinni tiettyihin kohtiin. Lisäksi minulta pitäisi ehkä ihan suosiolla piilottaa joka ikinen talosta löytyvä taltta! Tällä kertaa taltan iskun sai osakseen vasemman käden peukalo, AUTS! Liimaa on nyt poistettu ehkä 1/8 osasta taloa ja tö jatkuu tänään. Näköjään ihan kaikki etenee todella hitaasti, mutta varmasti... Mietin jo eilen, että sama olisi varmaan tehdä toinen kerros jo tässä vaiheessa valmiiksi myös ja aloittaa sisäpuolen tekeminen vasta sitten. Olisipahan koko talo kerralla ylimääräisistä liimoista vapautettu ja petsattu. Työsuunnitelma muuttuu siis sitä mukaa, kun talo etenee Nauru Tämähän kertoo vain siitä, että olen keltanokka talojen rakennuksessa, mutta näinhän sitä oppii, eikö vain! Hymy
Erittäin mukavaa viikonloppua kaikille ja toivottavasti myös mukavia mineilyhetkiä! Hymy

Mökin alakerta pystyssä

Niinhän siinä kävi, että aikataulu petti muiden kiireiden alla ja mökin teko on edelleen kesken. Laitan "väliaikatiedoiksi" pari kuvaa nyt, vaikka yläkerta on vielä tekemättä ja alakerran petsaan huomenna. Seinät joka tapauksessa pystyssä! :) Ikkunan paikat puuttuvat vielä, ne teen jälkikäteen. Pika katsaus kuitenkin tähän vaiheeseen...


Sokkeli


Lattia näyttää vielä tässä tosi keltaiselta, mutta sävy "muuttuu", kunhan saadaan taloon seinät ja loput petsit :)


Alakerran seinät vihdoin pystyssä, vinttiä ja petsausta odottelemassa...

TAMMIKUU 2012

Lattian petsausta

Työt ja opiskelut ovat taas verottaneet oman osansa vuorokausista, mutta Mummonmökin alakerran lattia on nyt vihdoin valmis. Lattialaudat sahattu, paikoilleen kiinnitetty, lattia hiottu ja lopuksi petsattu. Taisin aiemmin puhua värinä koivusta?!, mutta siis tammeahan tarkoitin :) Lattiasta tuli siis vaalean tammen värinen. Nyt vain mietityttää, sopiiko sisäseiniin valitsemani väri yhteen lattian ja ulkoseinien kanssa vai onko valinta sittenkin väärä. Täytynee kokeilla ensin pieneen pätkään puuta, miltä väri näyttää, eikä vain suoraan hulijauttaa sitä kaikkiin seiniin. Värivalintojen oikeellisuutta miettiessä tämän viikon tavoitteena on oviaukon teko sisäseinään, loppujen hirsien höyläys ja vihdoin ja viimein seinien kasaus lopulliseen muotoonsa. Viikon päästä katsotaan sitten, onko aika riittänyt vai ollaanko taas ns. aikataulusta jäljessä ;)

Vihdoin...

...posti toi pitkään odotetun paketin! Tuntuu tosin, että nuita paketteja on tipahdellut postista viime aikoina yksi jos toinenkin Silmänisku Tästä olen kuitenkin haaveillut jo pitkään ja nyt pääsin sitä hypistelemään. On toisaalta aika naurettavaa, että aikuinen ihminen voi innostua "lelusta" näin paljon, mutta tämä on just niin mulle tehty! Kaukaa Hong Kongista asti typykkä tänne lensi ja onneksi löysi perille asti Hymy Tässä ensimmäinen ihka oikea asukas suunnitteilla olevaan hirvitysten härvitysten nukkekotiini <3

Paketin mukaan hän on Noir, mutta ehkä tämä sulokkuus saa vielä jossain vaiheessa toisenkin nimen :)

Ilon pilkahduksia päivään :)

Kylläpä hymy levisi huulille, kun postilaatikkoon oli ilmestynyt iso kirjekuori. Posti toi lehtiä... Nyt sitä ollaan sitten ihan virallisesti Nukkekotiyhdistyksen jäsen! Hymy Turhanpäiväinen ja pieni asia suurimmalle osalle ihmisistä, mutta minusta, mineilijänä, tuo on hienoa. Liian täyteen tupattu, mahdottomilla aikatauluilla höystetty päivä piristyi kummasti Hymy Josko tuota kohta käpertyisi peiton alle lukemaan minimaailman juttuja Hymy
Kauniita ja unelmien täyteisiä unia kaikille!

Apua värivalintaan

Kertokaapa mielipiteitänne. Elikkäs kävin ostamassa muutamia erilaisia petsejä mummonmökkiä varten ja sisustan olen aikapitkälti jo päättänyt. Lattiasta tulee varmaan jotain koivun väriin vivahtavaa ja seinistä vaaleat. Nyt ongelmana on se, etten tiedä haluanko tosi vanhan mökin vai ns. oikean mummonmökin. Eli petsatakko ulkoseinät punaiseksi vai harmaaksi. Värit ovat jotain tuonne päin, mitä alla olevassa kuvassa on. Oikeaa värikarttaa en löytänyt, joten täysin oikeat nuo sävyt eivät ole. Punainen on hieman viininpunaiseen vivahtava ja harmaa on sellainen vanhan ladon värinen. Molemmat värit ovat läpikuultavia ja jättävät puunsyyt näkyviin. Kumpi jompi parempi?! Auttakaa!


Mökin perustukset ja lattia

Eilen kyhäilin mökkiin perustuksia ja samalla kaavailin myös tulevaa lattiaa. Bilteman sytykkeet tulevat jälleen kerran oivaan käyttöön, kun lankkulattiaa täytyisi saada mökkiin tehtyä Hymy Koskapa minulla on mennyt melkein kaksi viikkoa pelkkien mökkihirsien veistelyssä, päätin laiskistua lattian kanssa, enkä tee laudoitusta ns. oikein. Ladon vain lattialankut yksi toisensa perään samaan nättiin riviin. Alunperin oli kyllä tarkoitus jaksaa tehdä ihan oikeanlainen asettelu siten, että lankut olisivat tulleet lomittain. Kädet talttailusta ja sahailusta kipeinä päätin armahtaa itseäni sen verran, että sahailen lattialankkuja vähän vähemmän. Ja voihan sitä joskus mökin mummo innostua lattiaremontista, ken tietää... Silmänisku
Perustuksiin tein aluksi puukehikon ja sinne muutamia tukipuita väliin. Taidan tehdä siitä ulkoapäin sen näköisen kuin se olisi jonkinlainen kivijalka. Tämä on tosin vielä harkinnan alla. Tässä kuva lattian etenemisestä. Seuraavaksi päästäänkin pystyttämään seinät lattian jatkoksi Hymy


Pieni maistiainen...

Niin kovasti jo haluan päästä oikeaan kasausvaiheeseen, että mallikasailin mökkiä taas äsken ja päätin napsauttaa samalla tuotoksesta kuvankin Hymy Kovin pitkä ja uuvuttava on rakentajan tie, mutta kyllä tuo pikkuhiljaa alkaa jo joltakin näyttämäänkin. Etuseinän hirsitys, hirretys, hirsien tekeminen, mikä lie oikea sanonta, on edessä huomenna ja jospa pääsisin lattiaakin jo vähän kasailemaan. Taloa en voi kuitenkaan vielä pystyttää. Pikkutarkka kun olen niin hirsien reunoja täytyy hieman höylätä ja hioa. Eihän hirret nyt neliskanttisia voi olla! Nauru Siihen vierähtääkin taas joku tovi, mutta kovasti toivon, että pääsen viikonloppuna ihan oikesti seiniä pystyttämään enkä vain toiveikkaasti mallailemaan. Vintti ja katto jäävät varmasti ensi viikolle. Epäilen, että taattuun tapaani, matkaan ilmenee vielä mutka jos toinenkin... Tässäpä kuitenkin vähän pientä esimakua siitä, mitä on tulollaan HymyHitaasti mutta varmasti

Projekti 'Mummonmökki' etenee tällä hetkellä ERITTÄIN hitaasti! Kärsivällisyyttä koetellaan kovasti, mutta en aio luovuttaa. Jyrsin oli nimittäin hieman liian ärmäkkää tavaraa ohuille rimoille (se lohkaisi niistä ylimääräisiäkin paloja) ja niinpä olen käsipelillä tehnyt kaikki hirsipuut mökkiä varten. Kaikki kunnia siis peruskäsityökaluille! Osa puista on vielä sahailematta  ja talttailematta, mutta homma jatkuu... Ehdin jo eilen kasata mökin mallia valmiista kepukoista ja tänään mallailin huonekaluja "mökin" sisään. Kovasti toi lisämotivaatiota hirsien tekemiseen, vaikka kädet jo alkavat kramppaamaan...
Rei'ittämäni käsi alkaa muuten olla jo aika hyvässä kunnossa :) Kipeä se on edelleen, mutta eipä sillä niin väliä, mineillessä kipu unohtuu kummasti :) Joku taisi kysyä laitettiinko käteen tikkejä. Päivystyksessä oli koko yön kestävät jonot, joten aamulla pääsin terveyskeskukseen. Tikit jäivät saamatta, kun haava ehti olla niin pitkään avoinna. Ei niitä kuulemma enää hyödytä useamman tunnin jälkeen laittaa. Tällaisissa 'kiireettömissä' tapauksissa lääkärille ei pääse silloin kuin haava vaatisi, joten pelkällä teippauksella umpeen laitettiin. Hyvin on silti parantunut ja säästynpä tikkien poistolta :) Tiedänpä seuraavan kerran kehonosia talttaillessani, että turha on mihinkään lähteä, kai sen reiän voi kiinni teippailla kotonakin ;)

JOULUKUU 2011

Ensimmäinen haaveri

No eipä ehtinyt mökkiprojekti kuin juuri ja juuri pyörähtää käyntiin ja ehdin TAAS teloa itseni! Huuto Onneksi kyseessä ei ollut tuo pelkäämäni jyrsin vaan ihan tavallinen taltta. Ajattelin kokeilla, mitenkä vaivalloista puuhaa olisi kaivertaa hirsiin urat ihan käsipelillä. Tuntui, että jyrsin tekisi hommasta liiankin helppoa! Nauru Mieheni oli ystävällinen ja teroitti taltan minulle valmiiksi sillä aikaa, kun mittailin valmiiksi pätkittyihin rimoihin urien paikkoja. Mies toi taltan minulle ja totesin hänelle siinä vaiheessa, että kohta tämä on tietysti uponneena käteeni. Meni kymmenen minuuttia ja sieltähän se vasta teroitettu taltta löytyi - uponneena vasemman käden peukalolihakseeni! AUTS! Aluksi katsoin, että säikähdyksellä pääsin, nätti pikku haavahan siihen tuli. Haavan syvyys paljastui siinä vaiheessa, kun aloin haavaa puhdistamaan ja sieltä purskahti jotakin käden sisällöltä näyttävää ulos. Tajuhan siinä meinasi lähtä! Nolostunut Ei muuta kuin käden sisältö takaisin käden sisään, kova puristus ja ensiapua kädelle.
Hyvin lähti nämä rakennuspuuhat liikkeelle, mutta jotenkin tämä on minulle hyvin ominainen piirre. Olen kyllä erittäin näppärä sormistani ja osaan tehdä pikkutarkkaa puuhaa, mutta onnistun telomaan itseni mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Kerran jätin jopa oman pääni auton oven väliin, kun olin poistumassa autosta ja paiskasin auton oven kiinni Nauru Taito kai se on tämäkin! Kieli ulkona Täytyy kai se lähtä kokeilemaan, jos taltan uskaltaisi ottaa uudestaan käteen. Pitänee vain pitää toinen käsi hieman kauempana työstäkohdasta...

Mummonmökin rakennustouhut pyörähtivät käyntiin

Nyt on sitten virallisesti mummonmökin kasaaminen alkanut! Ilta meni mitatessa ja sahatessa ja yläjyrsintä ihmetellessä. Vielä en uskaltanut alkaa uria tekemään, kun vaikuttaa aika hirvitykseltä koko laite! Kuulemma se on käsien/jalkojentappokone ja alan pikkuhiljaa todella uskoa siihen. Noh, joka tapauksessa sitä on vähintään kokeiltava, koska en ajatellut täysin käsipelillä alkaa hirsipuita vuolemaan. Vaikka kuluisihan se aika niinkin  Jotenkin olen kuitenkin päättänyt, että nyt kun mulla on ihan oikeasti kaks viikkoa aikaa, kunnon vapaata aikaa, niin teen mökkiä niin pitkälle kuin ehdin. Haluan jo nähdä sen siinä vaiheessa, kun saa alkaa sisustamaan kaikella pienellä ihanalla ja  huonekaluja on laitettu jo paikalleen! Siis OIKEASTI nähdä, muutenkin kuin omassa päässäni 
Huomenna on kaiketi käytävä ostamassa myös lisää rakennusmateriaalia, koska hätäpäissäni laskin tarviketarpeen väärin. Olin alunperin ostamassa 2cm leveää rimaa ja olin tietysti siitä laskenut hirsiseinät kasaavani. Nyt kun aloin hirsiä työstämään huomasin "ilokseni", että olin vahingossa ostanut 1cm levyistä rimaa!  Mutta eipä se mitään. Lisää rimaa ja pikkuisen enemmän työtä niin kyllä se siitä suttaantuu
Maltankohan tänä yönä edes silmiäni ummistaa, kun olen pitkästä aikaa näin tohkeissani mineilemässä! 

Jouluja

Erittäin rauhallista, rentouttavaa ja mukavaa joulunaikaa kaikille!  

23. päivän kalenteriluukku

Sain avata kolmannen ja viimeisen kalenteriluukkuni tänään. Jaana oli paketoinut taas kaikkea ihanaa ja suloista. Ihan hävettää oman vastinluukkuni sisältö!  Jaanan paketista löytyi (pahoittelen jälleen kuvan laatua!)


Minun lähettämästäni luukustani löytyi kesäinen mekko


Pientä kiinni kuromista...

Nyt on ollut niin paljon kaikenlaista, että on jäänyt blogeilu vähemmälle. Nyt otetaankin siis aikaa takaisin ja kurotaan väliin jääneet päivät pikavauhtia kiinni!
Aikaisemmin blogissani olleessa arvonnassa oli voittajat myös toiselle ja kolmannelle sijalle. He eli Aino S. jaqaws saivat seuraavanlaiset palkinnot:Osallistuin kolmeen kalenterivaihtoon tänä jouluna ja kaksi luukkua olen saanut niistä avata. Avaamani luukut olenkin jo aiemmin kertonut, mutta se mitä itse lähetin on tähän asti pysynyt "salassa". Minulta joulukalenterin tiimoilta on lähtenyt pikkuruinen mekko Lorainnelle ja oikeasti avattava nahkalaukku Jaanalle.
Olen hankkinut viime aikoina valmisteilla olevaan mummonmökkiini kovasti kaikenlaista tavaraa. Jännityksellä odotan, mitä posti tuo tullessaan eri puolilta maailmaa  Pääsen vihdoin tekemään kunnolliset hirret mökkiin, kun mieheni oli ostanut minulle ennen aikaisena joululahjana yläjyrsimen  Nyt onkin ihanan pitkä joululoma edessä, eikä siis työ- ja opiskelukiireitäkään pitäisi olla, joten ajattelen saavani loman aikana jotakin kivaa aikaiseksikin! Joitakin muita hankintoja olen tehnyt myös ja tässä niistä osa.Valtavat paketit erilaisia helmiä löysin Kärkkäisten leluosastolta. Niitähän tarvitsee siis joka paikkaan!  Ja kamalan määrän bunkalankoja sain ale-hintaa Punaisesta tuvasta. Bunkailemaan siis!

Koska olen vähän höppänä ja tapanani on tehdä tuhatta ja vielä yhtä projektia samanaikaisesti, tein tällaisia pakkohankintoja suunnitteluasteella olevaan kammotusten nukkekotiini. Jos jotain juuri sopivaa näkee jossakin, se on pakko saada!  Mukaan tarttui Transylvanian kartta ja kammottava, epämuodostunut lapsi/vauva. Tuttavieni mielestä olen jotenkin friikki, kun minusta tuo vauva on aivan käsittämättömän ihana!  Sopii minun makuuni kuin nenä päähän!Tässäpä pieni pikapika päivitys. Toivottavasti elämä sallii minun nyt pitää blogia ajan tasalla lyhyemmin väliajoin :)

19. päivän kalenteriluukku

Sain avata tänään toisen kolmesta kalenterivaihdostani :) Paketista paljastui seuraavaa


Jälleen kaikkea pientä ihanaa! Kiitos Jaana! :)

10. päivän kalenteriluukku

Olen ensimmäistä kertaa tänä vuonna muutamassa kalenterivaihdossa mukana. Ensimmäinen omalle kohdalleni osunut luukku oli tälle päivää ja sieltä paljastui ihania minijuttuja :) Paketista löytyi pieni ruusu, kynä ja kaksi pienen pientä kirjasta (valitan kuvan huonoa laatua). Mukavasti piristivät tätä muuten surumielistä päivää. Kiitos Lorainne! :)


Lähdit liian varhain...

Rakkaan ystävän muistoa kunnioittaen, lepää rauhassa pikkuinen  Mulla on sua ihan kamala ikävä!! :´(

Nyt olet vapaa ja mukana tuulen
saat kulkea rajalle ajattomuuden.
Olet kimallus tähden, olet pilven lento
olet kasteisen aamun pisara hento.
Et ole poissa, vaan luokseni saavut
mukana jokaisen nousevan aamun
ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotat minulle hyvää yötä.On sateinen aamu tulossa ja linnut lopettaa laulunsa
Kuinka kaunista on hiljaisuus, kun suru minuun tarrautuu
Ei ole enää ystävää, kuinka pystyisin sen ymmärtämään
Sinä jäit muistoihin tänään, en ole koskaan yksinään ♥

MARRASKUU 2011

Arvonnan voitto menee....

Arvonta on nyt suoritettu! Se suoritettiin siten, että leikkelin lappuset, joissa oli osallistujien nimen, rutistin palloiksi ja laitoin kippoon, sekoitus ja 4-vuotias tyttöni noukki kiposta kolme myttyä. Aika puolueetonta, koska tytär ei osaa vielä lukeakaan :) Arvoinkin siis yllätys, yllätys, kolme voittajaa! :) Ensimmäinen saa kuvissa olleen paketin ja kahdelle muulle laitan jotain pientä kivaa :) Niistä laitan kuvan, kunhan paketit ovat päässeet perille.
1. palkinto: Jaana N.
2. ja 3. palkinto: Aino S. ja qaws
Laittakaa sähköpostilla osoitteenne tulemaan niin pistän paketit postiin.
ONNEA VOITTAJILLE!  :)

Arvonnan päätöspäivä

Arvonta on siis voimassa vielä tämän päivää ja vielä ehtii osallistua :) Tein vielä jotain pientä lisää palkintoon, joten tässä kuva niistä. Arvontaan voi osallistua siis vielä sunnuntain ajan kommentoimalla alkuperäistä arvontapostausta tai suoraan tähän. Suoritan arvonnan maanantaina ja posti lähtee kulkemaan sen jälkeen mahdollisimman pian :)


Kuvassa on siis "putki"tyyny, keittiöpyyhe, käsilaukku sekä peili :)

Kiirettä pitää

Vähän liian kiirettä pitää taas ja nukkekoteilu jää harmittavan vähälle. Viikonloppuna olisi kuitenkin tarkoitus kokeilla jotain, jonka keksin juuri tänään. Sinänsä ei mikään suuri ja ihmeellinen keksintö, mutta en ole tullut ajatelleeksi aikaisemmin. Nukkekodin vessa kaipaakin pientä piristystä! Jospa sitä löytyisi myös meneillään olevaan kilpailuun asti  

LOKAKUU 2011

Nukkekoti arvontaa luvassa

No niin, nyt olisi sitten luvassa se kauan sitten lupaamani arvonta! Olin ajatellut laittaa arvonnan pystyyn, kun kävijälaskuri näyttää 200. Nyt kun laskuria katsoo, se näyttää jo lähemmäs 400 Että ihan pieni aika vierähti tässä arvontaa pelkästään lupaillessa, mutta eikö se ole parempi myöhään kuin ei milloinkaan 
Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä kirjoitusta. Arvonta on avoinna 20.11. asti, jonka jälkeen suoritan arvonnan mahdollisimman pian. Luvassa on kaikkea pienen pientä ja paketti kasvaa vielä tuonne 20. päivään asti. Kuvan tämänhetkisestä paketista laitan huomenna (täytyy viimeistellä pari juttua) ja lisäilen kuvia aina, kun mahdollisesti teen lisää sisältöä pakettiin. Aikataulu on ollut sen verran tiukka, etten ole ehtinyt tehdä tällä viikolla kaikkea, mitä ajattelin. Siksi paketin koko siis kasvaa arvonnan edetessä
Arpaonnea kaikille ja toivottavasti saadaan useita osanottajia arvontaan!
No niin,  lisäys edelliseen tekstiin, kun kuvia lupasin, joten näillä lähdetään liikkeelle. Luvassa näyttäisi olevan ainakin juhlapukua ja pienoinen lottovoittokin! Rakkauskirje sydämen valitulta ja taisipa sen mukana muutama makoisa pusukin tulla 


Kyydistä unohtui kokonaan tuo laatikkoukko. Siksi siitä siis ihan erillinen kuva Mekon helmasta huolittelen vielä ylimääräiset langat pois, ettei jää keskeneräisen näköiseksi. Katsotaan, mitä lisäillään pakettiin. Ideoita on jo! 

Sormikudontaa

Sain inspiraation Lorainnen blogista ja päätin tehdä itsellekin yhtä ihanan lämpöisen ja pehmoisen huivin Kuvan laatu ei ole kummoinen, mutta jospa siitä jonkinlaisen näkymän saa... Huivi on siis tehty somin kutomalla. Lankana on tässäkin huivissa Novitan Jambo kaksinkertaisena. Ohje löytyy Suuren Käsityölehden 9/2011 numerosta.


Inspiraatiota nukkis-kirjoista :)

Nyt ne sitten vihdoin ja viimein saapuivat! Viikkoja sitten ameriikan maalta tilaamani nukkekotikirjat  Pakkohan näitä ihanuuksia on esitellä, kun sormet aivan syyhyää, että pääsee kokeilemaan, mitä kaikkea noilla ohjeilla saa aikaan 


Tosin tässähän kävi tietysti niin, että kun lähetti toi paketin, mies rohmusi minulta kirjat kädestä ja muovailee tuolla nyt savesta mitä lie mörrimöykkyjä ja metsän menninkäisiä  Mutta ajattelen positiivisesti! On mukavaa, kun koko perhe harrastaa samojen asioiden parissa 

"Emalikannu" kokeilu

Päätinpäs nyt vihdoin ja viimein tehdä valmiiksi tuon "emalikannu" kokeiluni. Siinähän olikin niin valtaisan suuri työ, että siksi kesti näin kauan  Oikeasti ei ole ollut aikaa kirjoitella, kun iltakoulu on vienyt niin paljon aikaa. Erittäin harmillista!  Ai miten niin opiskelu olisi muka tärkeämpää kuin mineily?  Noh, joka tapauksessa aika on mennyt opiskeluun, enkä ole ehtinyt mineillä juuri lainkaan. Lupaamani kilpailukin on siksi jäänyt taka-alalle joksikin aikaa. Kävijälaskuri alkaa kuitenkin näyttä jo sellaista lukemaa, että lupaan pistää arvonnan pystyyn tämän viikon aikana  Töistä olen tämän viikon lomalla, joten ainakin kuvittelen järjestäväni itselle laatuaikaa minien parissa!
Tässäpä surkea "taidon näyte" kannusta


En lähtenyt taiteilemaan tuon enempää, koska en löytänyt nurkista tarpeeksi pientä pensseliä. Olisi vain mennyt pilalle koko kannu. Tuollaisia olen sitten tehtaillut useammankin ja tarkoituksena on hankkia minikokoisia pensseleitä ja uuusia maaleja vanhojen kuivahtaneiden tilalle pikimmiten. 

SYYSKUU 2011

Kirjoja mineilyyn ja uutta bunkamattoa

Tulipas tilattua ameriikan maalta useampia kirjoja mineilyyn liittyen. Kävin mukamasti "ikkunaostoksilla" Amazon.comissa ja siinä tuli sitten hiukan innostuttua... Mukaan tarttui huimat seitsemän kirjaa  Pitkä on kirjojen matka koto Suomeen! Loka-marraskuun vaihteeseen ilmeisesti saapuminen kestää. Tähän syynä se, että halusin paketin mahdollisimman vähillä postikuluilla. Ihmeen kauan tuo kuljetus kestää! Tuovatkohan ne paketin pienellä kalastusveneellä vai mikä muu toimittaa pakettia noin pitkään meren yli?!  Noh, tulevat sitten kun tulevat ja sen jälkeen hommaa sitten riittääkin! Valmiiksi jo sormet syyhyää, mitä kaikkia ideoita kirjoista taas löytyykään! Voi jo valmiiksi tehdä to-do-listan joululomalle
Bunkailu käynnistyi jälleen tänään ja uutta mattoa siis pukkaa tulemaan. Tällä kertaa työstän mattoa tulevaa arvontaa varten, joten en paljasta aihetta vielä tässä vaiheessa. Matto tulee olemaan kuitenkin sellainen, että se miellyttää mahdollisimman monen silmää   Mitähän muuta pientä keksisi paketin sisällöksi...

Yllätys postin mukana!

Postilaatikossa oli ihana yllätys!
Jaanan Ateljeen Minimaailmassa oli jälleen arvontaa kävijälaskurin luvun bongauksen muodossa. Ihan sopivaa lukua en saanut bongattua. Meni kahdella ohi tavoiteluvun... Luvassa oli kuitenkin myös pari "yllätyspalkintoa" ja sellainen osui kohdalleni :) Tällaisia Halloween ihanuuksia posti toi

Nukkekoti sai ensimmäisen päiväpeiton

Ihka ensimmäinen nukkekotikokoinen päiväpeitto on nyt valmis  Virkattu sellainen siis. Kyllähän tuo vei aikaa ja koukun koukkauksia ihan yhtä paljon, kuin oikeassa koossakin tehty olisi vienyt. Sitäpä ei tullut ajatelleeksi siinä vaiheessa, kun alkoi mukamasti tekemään jotain pienen pientä! Mutta mukava sitä on ollut tehdä ja voisin sanoa, että virkkaus oli jokseenkin terapeuttistakin. Kahdet hautajaiset ollaan valitettavasti jouduttu viettämään viimeisten kolmen viikon aikana, joten virkkaus vei ajatuksia vähäksi aikaa muualle. Se on auttanut tällä erää siis myös surutyön tekemisessä. Siksipä sillä on myös tunnearvoa erittäin paljon. Tässä kuva tuotoksesta. Värit näyttävät hieman oudoilta kuvassa, mutta pääasia on kai kuvio ja yleisilme 

Päiväpeitto Ison pienen nukkekodin vanhempien sänkyyn. Vain muut petivaatteet puuttuu 

Fimomassat odottaisivat myös tekijää, mutta jotenkin on nyt niin mukava virkata, että taidan pyöräyttää vielä pari tyynyä ja ehkä jotain muutakin pientä. Ruokien tekeminen saa siis vielä odottaa, mutta onneksi nukkekodin väki tulee vähällä ravinnolla toimeen 

Pientä virkkauksen tynkää

Tässäpä pikkumaistiainen tulevista virkkaustöistä . Teon alla on parasta aikaa päiväpeitto, mummonneliöistä tehty torkkupeite ja lisää kivoja pikkutyynyjä Haluaisin kovasti virkata myös nätin minikokoisen kastemekon. Olisiko kenelläkään vinkata hyvää ohjetta??

Minilöytöjä ja muuta imelän ihanaa

Huutonetistä on tullut toinen kotini nukkekotiprojektin myötä. Tässä viime viikkojen satoa


Kaikkea ihanaa on siis taas löytynyt ja jokunen kolikkokin tuhlattu, mutta miten tuollaista voisi vastustaa Erittäin lämpimämt ja aurinkoiset kiitokset haluan mainita Outille ja Soilelle! Palataan samoissa merkeissä 

Arpaonni suosi jälleen :)

Kylläpä nyt on onnen päivät Ninnukalla! Voitin jälleen yhden blogiarvonnan Oli kyllä ihan super ihana yllätys! 
Tässäpä kuva siitä, mitä kaikkea ihanaa posti toi tullessaan. Kiitos kuuluu Piitulle Piitun puuhanurkasta!ELOKUU 2011

Hyppy minimaailmasta takaisin arkeen

Arki on taas pyörähtänyt oikein kunnolla käyntiin ja tuntuu, että aivan liian vähän aikaa jää pieneen näpertelyyn Mutta kunhan tässä saa taas arkirutiineista kiinni, näpertelyaikaa survotaan pienimpiinkin väleihin  Elämä tuntuu liian kiireiseltä, kun päivän ahertaa töissä, kiirehtii kauppaan, tulee kotiin ja syö, vaihtaa muutaman sanan miehen ja lapsen kanssa ja sitten onkin jo aika opiskelujen. Iltaluennot ovat jälleen mukana aikataulussa ja väsyttää jo valmiiksi, kun edes ajattelee tulevaa työmäärää. Yritän kuitenkin ajatella positiivisesti! Nukkekotimaailma on oiva keino rentoutua kaiken tämän pyörityksen keskellä! Ja voinhan luentojen lomassa vaikkapa virkata, neuloa tai ristipistellä nukkekotijuttuja  Uskon vahvasti, että saan kaiken järjesteltyä jälleen kerran niin, että kaikkeen jää aikaa edes himpun verran. Joskus joku onkin kysynyt, miten ennätän tehdä niin paljon asioita yhden päivän aikana 
Eilen kävin tyttären kanssa littanoita pikkukiviä metsästämässä. Tarkoitus olisi aloittaa Ison pienen nukkekodin pihan tekeminen ja tottahan sinne pitää kivillä reunustettu polku tehdä. Ihan mukavasti kiviä löytyi tästä ihan läheltä ja olihan tuo taas mukavaa yhteistä puuhaa, vaikka pikkukivien keräily hullulta ehkä tämän ikäiselle jo vaikuttaakin 
Nukkekotiblogeissa on näkynyt paljon ihania maitokannuja, joten päätin kokeilla tehdä muutaman. Vielä en ole niitä ihan valmiiksi saanut, enkä kuviakaan ottanut, mutta päivittelen kannu asiaa myöhemmin tällä viikolla.
Auringonpaisteista iltaa kaikille mineilijöille ja muillekin! Jatkan matkaani kohti opinpolkuja

Kiitos Jaana :)

Arpaonni osui kohdalleni Jaanan Ateljeen Minimaailmassa ja paketti tuli tänään perille. Paketista löytyi peltirasiassa keltaista kangasta, pieni tyyny, kahvipaketista punottu kori, pikkuruinen kello, pöytätabletteja ja vanha kunnon reikäleipä :) Kuvaa en nyt tähän hätään pikkuesineistä saa, mutta voin vakuuttaa, että olivat suloisia 
Kiitos ihanasta yllätyksestä!

Mistä hyvää hämähäkinseittiä nukkekotiin?

Uusia ideoita pursuaa enemmän kuin ehtii tekemäänAlusta asti oon haaveillut tekeväni synkemmän puoleisen nukkekodin, mutta viime yön unettomat tunnit saivat aikaan sellaisen idearyöpyn, että ihan hirvittää. Nyt olis roppakaupalla ideoita kauhistuttavan synkistelyn asuinsijaan ja silti pitäs vaan yrittää malttaa mielensä niin pitkäksi aikaa, että saa tämän hetkiset projektit tehtyä 
Karmeuden ja kauhujen nukkekodista tulee mustanpuhuva, kostea ja tunkkainen. Keittiön hyllyt täyttyvät inhottavista ainesosista ja purnukoissa täytyy olla kaikkea silmämunista ja sammakonkudusta kuolleen miehen varpaisiin  Tällaisesta kodistahan ei varmasti myöskään hämähäkinseittiä puutu, joten nyt kysynkin vinkkejä:
Mistä saadaan aikaiseksi hyvää seittiä??
Muitakin karmaisevan ällöttäviä ideoita otan vastaan kieroutunein mielin 

Tehdäänpäs nukkekotiin sänky

 Isosta pienestä nukkekodista puuttui vanhempien huoneen parisänky. Pitäähän vanhempien toki päästä nukkumaan, jotensängyn tekemiseltä ei voinut välttyä. Keräsin yksinkertaiset materiaalit kasaan, aloin miettimään ja siitähän se sitten lähti...


Puukeppejä, bilteman sytykkeitä ja kirpparilta löytynyt hylly. Pahoittelen, jos joku tunnistaa hyllyn omakseen! Nyt se on (valitettavasti) saanut uuden muodon 


Palaset sahattu ja liimauksessa. Maali oli hieman liian paksua, joten pensselin jäljet jäivät näkyviin, mutta itse tehty on aina itse tehty 


Koristemaali oli viimeiset päivänsä nähnyt, mutta lopputulokseen olen silti tyytyväinen, samoin kuin pikkuneitikin 

Seuraavaksi vuorossa onkin ilmeisesti tyynyjen, peiton ja päiväpeiton valmistusta...


Bunkalankamatto

 Olen nähnyt useita upeita bunkalangasta tehtyjä nukkekotimattoja, joten päätin ostaa lankoja ja lähteä rohkeasti kokeilemaan. Selailin netistä erilaisia lastenmattoja, mutta kohdalle ei osunut mitään tarpeeksi yksinkertaista ja nättiä. Neiti oli tilannut maton nimenomaan nukkekodin lastenhuoneeseen  Joku päivä huonekalulehden mainoksessa sitten sattui olemaan matto, joka napsahti heti! Kuvan mittasuhteet eivät valitettavasti olleet oikeat ja kuvan päällä oli paljon ALE-tekstejä, mutta piirtämäni malli näytti omaan silmään tarpeeksi hyvältä, jotta uskalsin lähteä sitä langoilla tekemään Ensimmäiseksi matoksi olen erittäin tyytyväinen tulokseen! Ja tällainen siitä sitten tuli...


Vasta aloitettu työ. Tekeminen olikin yllättävän paljon hitaampaa kuin olin kuvitellut!


Mutta kyllähän siitä valmista tuli! 

Ulkomaalaus ja ikkunanpuitteet

 Viimeisiä viedään ja remontin loppu alkaa häämöttää. Talo on nyt saatu laudoitettua ja maalattua! Omaan silmääni vähän ankean yksivärinen, mutta kun neiti sanoo valkoinen niin silloin siitä tulee valkoinen  Mieheni auttoi hommassa sen verran, että teki ikkunanpuitteisiin ylimmät laudat. Säästinpähän vähän aikaa kaiverrustöissä! Tänään pitäisi vielä tehdä ikkunoiden viimeistely talon sisäpuolelta ja laittaa katto paikoilleen. Tänä iltana pääsee ehkä jo leikkimään!
Sisustusta katsotaan sitten huone kerrallaan ja neiti teki jo äidiltä tilauksen parvekkeesta  Että homma ei lopu, vaikka remontti onkin pintapuolisesti valmis.


Talon maalausta. Kylläpä oli työn ja tuskan takana saada jokainen pikkukolokin valkoiseksi!


Ikkunanpuitteiden väkertämistä.
Valmiita ikkunanpuitteita.

Puutöitä ja peukalon paloittelua

 Seinälaudoitukset ovat valmiit pienten mokailujen jälkeen... Tyhmänä porasin jokaiselle pistorasialle takaseinään paikat, vaikka näinhän ei tietenkään tarvitse tehdä! Noh, parempi huomata myöhemmin kuin ei ollenkaan. Nyt on tämäkin asia korjattu uusilla laudoilla.
Bauhausista kävin ostamassa tänään koriste- ja reunalistaa, jotta talo saadaan viimeisteltyä poikki- ja nurkkapuin ennen maalausta. Tulipa samalla katsottua "hirsi"-materiaaliakin päässä pyörivään mummon mökkiin Huonekaluthan siihen ovat siis jo valmiina, mutta mökki vasta suunnitteluasteella. Joka tapauksessa aion tehdä mummolle asunnon ennen kuin alan pitkän aherruksen suuren nukkekodin kanssa. Ihan ensin kuitenkin tämä projekti alta pois ja valmista alkaa isomman remontin osalta olla viimeistään ylihuomenna. Sisustus onkin sitten erikseen. Sehän muuttuu vuodenaikojen vaihdellessa... 
Tällä hetkellä värkkäilen ikkunanpuittiden parissa, mutta hetken tauko oli tässä vaiheessa paikallaan. Päätin sahata peukaloon, jonka jälkeen päätin sahata samaan peukaloon vielä toisen, kolmannen ja neljännenkin kerran. Auts! Voiko näin enää edes tehdä!!     Hiukanko nolottaa, mutta räppäkäpälälle sattuu
Vielä neljään ikkunaan puitteet tekemättä, joten homma jatkuu, kunhan peukalon tykytys vähän asettuu. Ja jos on edelleen pakko sahata sormia niin välillä täytynee vaihtaa ainakin eri sormeen.. 

HEINÄKUU 2011

Seinien laudoitusta ja sivuprojekteja

Ulkoseinien laudoitus on yllättävän työlästä hommaa! Ikkunat kyllä muistin ottaa huomioon, etten laudoita niitä umpeen  mutta enpähän hommaan ryhtyessä tullut ajatelleeksi, että pitäähän takana oleva talon sähköistys huomioida myös. Onneksi hankin Dremelin monitoimityökalun vähän aikaa sitten. Siitä tulee olemaan suuri apu koloja ja reikiä tehdessä! Vielä kun saan pistorasioille kolot oikeisiin kohtiin niin voin olla tyytyväinen.
Laudoitus on mielestäni hieman mittakaavasta poikkeava, koska laudat ovat hieman leveän puoleisia. Päätin päästää itseni hieman helpommalla ja käyttää Bilteman sytykkeitä valmiina lautamateriaalina. Ovat muuten oikein oivia rakennusmateriaaliksi
Tässä siis kuva keskeneräisestä ulkolaudoituksesta. Koitan saada homman purkkiin parin päivän sisällä.

Epähuomiossa ikkunan puitteet jäivät aluksi irroittamatta...


Samaten kuin sähköistyskin...

Sivuprojekteja pitää niitäkin viedä eteenpäin pienin askelin ensimmäisen nukkekotiprojektin ohella. Virkkaustöitä on tullut aloitettua ja jotakin pientä saatu valmiiksikin. täytynee tehdä jossakin välissä oma osio käsitöille.
Isompana projektina aloitin toisen nukkekodin, jonka tekeminen tulee vaatimaan aikaa enemmän kuin sitä on syksyn tullessa mahdollista käyttää. Aion kuitenkin toteuttaa oman unelmani ns. koristenukkekodista, vaikka siitä tulisi elämän loppuun kestävä projekti On siitä tullut sen verran kauan haaveiltua ja nyt kun se on alulle saatu, loppua ei näy. Projekti on vasta ihan aluillaan, mutta pistänpä silti kuvan...


Talon osat melkein sahattuna. Kodista tulee todella suuri, korkeutta tulee olemaan yli metrin verran ja leveyttä melkein toinen mokoma 

Remontti edistyy

Nyt on nukkekoti kattoa vaille kasattu. Raot seinien väleissä paikattu ja ylimääräiset kuprut ja muut vastaavat tasoitettu.
Ostin laiskuuttani kaupasta kolmannen kerroksen nukkekodin alakerraksi ja sain pettyä karvaasti!  Tehdäänkö nykynukkekodit todella muovista?!  Noh, joka tapauksessa alakerta yhdistettiin yläkertaan ja talosta tuli kolmikerroksinen. Vähänhän tuo vielä tässä vaiheessa hölmöltä näyttää, kun alin kerros on niin teollisen muovimöhkäleen näköinen. Sille on siis ehdottomasti tehtävä jotain!
Seuraavaksi vuorossa onkin ulkoseinien pohjamaalausta ja laudoituksen laittamista. Järkevä ihminenhän olisi saattanut hoitaa tämänkin vähän toisessa järjestyksessä, mutta koska olen nähtävästi hyvinkin epäjärjestyksellinen ihminen, yritän suojata sisustuksen erittäin hyvin... Toivottavasti en roiski maalin kanssa kovin pahasti!
Vanhan nukkekodin kehikko ja uudenkarhea muovi riitelevät keskenään niin pahasti, että myös etukehikko on selvästi maalattava. Haluan myös Lundbyn merkin piiloon 
Tässä vaiheessa mennään tänään...Tapetointia ja lattioiden asennusta

 Tapetit ovat paikoillaan ja lattiatkin valmiiksi tehtyjä. Pikkuneiti on itse valinnut kaikki materiaalit ja värit, eikä onnistunut äiskän mielestä yhtään huonosti. Tässäpä pieni vilaus siihen, mitä saatiin aikaiseksi.

Takaseinien tapetointi.
Tapetoidun ja lattiaremontoidun talon kasausta.Olohuone.Makuuhuoneet, ylhäällä lastenhuone ja alhaalla vanhempien huone.


Kylpyhuone.Ruokailuhuone, jonka puulattian tekeminen ja petsaaminen oli mielenkiintoista puuhaa 


Isopieni Nukkekoti


 Viistoista vuotta siinä meni, että sai nukkekotiprojektin ajatuksen tasolta tekemisen tasolle! Mutta nyt tekeminen onkin sitten kahta ihanampaa
Ihan ensimmäiseksi aloin siis kunnostaa omaa vanhaa Lundby nukkekotiani, jolla on pienenä tullut leikittyä tovi jos toinenkin. Nukkekoti on todennäköisesti jostain 70-80-lukujen vaihteesta tai 80-luvun alusta ja sillä on ollut yksi leikkijä ennen minua. Kyseinen nukkekoti tulee ainakin toistaiseksi ihan siihen mihin se on tarkoitettukin eli leikkimiseen. Omalle pikkutytölle sitä kunnostelen ja kunnostustyöstä onkin kehkeytynyt oikein mukavaa äidin ja tyttären yhteistä puuhaa  Mikäpä sen mukavampaa kesäloman vietettä kuin minimaailman rakennus-, verhoilu- ja kalustustöiden parissa häärääminen. Kaikki vanhat "roskat" on kaapeista kaivettu, kirpputorit useaan kertaan kierrelty, askarteluliikkeet koluttu ja netissä kahlattu etsien kaikkea pientä ja vieläkin pienempää. Se mikä on jollekulle toiselle turhaa tai roskaa, voi olla minulle suuri aarre!
Tyttäreni nimesi nukkekodin nimellä Isopieni Nukkekoti. Nimi tulee siitä, että nukkekoti on aika valtaisa 4-vuotiaan silmin ja silti se sisältää kaikkea todella pientä. Paremmin en olisi voinut itse keksiä 
Mutta jos itse projektiin niin kuvista varmaan kaikkein parhaiten tähän astisen osuuden näkee.

Tältä nukkekoti näytti projektin alussa. Katto puuttuu jo, mutta se oli punainen ja ajan jäljet näkyivät myös siinä.

Matot ja seinät eivät olleet enää entisensä.

 Päätimme siis purkaa kodin täysin palasiksi.


Äidin pikku-apulainen tuli tarpeeseen :)


Ihka ensimmäinen blogikirjoitus

Olen tässä viimeaikoina uppoutunut niin blogien kuin nukkekotienkin ihmeelliseen maailmaan ja tulin siihen tulokseen, että kai se on alettava itsekin kirjoittamaan oman nukkekodin   vaiheista ja ehkä joskus vähän jostain muustakin. Tämä vain siinä toivossa, että ehkä löytäisin täältä jonkun yhtä höpsähtäneen otuksen :)
Tuntuu hieman hölmöltä, kun ei tiedä, mitä tänne voisi aluksi laittaa. Mutta kai tämä tästä lähtee rakentumaan ensimmäisen kunnon nukkekotiprojektin myötä. Täytynee laittaa kuvia tähän astisista aikaansaannoksista jahka kerkiää :)
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille minimaailmoihin höpsähtäneille ja tottakai kaikille muillekin! :)

0 comments:

Lähetä kommentti